11 oktober 2010

Tandläkarskräck

Alltså jag är så förbannad!
Idag skulle Olle på 2-års kontroll hos tandläkaren. Jag älskar själv att gå dit för att få tänderna omhändertagna, och förmedlar samma entusiasm till Olle. Han såg verkligen från emot att gå dit.

Men vilken kärring, ursäkta språket. Aldrig mer kommer jag att vara ärlig när de frågar om barnet får saft ibland. Mjölk och vatten bara, dessutom smakar mjölk godare om man äter bullar. Herregud. Jag anser verkligen att man ska minska socker intaget överhuvudtaget, men tycker att barn ska få dricka saft ibland. Hon pratade med mig som om jag var dum i huvet, satt verkligen o läxade upp mig. Jag känner mig kränkt och otroligt obehaglig till mods. Snälla sluta, var det enda jag tänkte när hon inte gav sig i sin predikan.

Vi ger Olle den mest hälsosamma mat som finns, lagad mat 2 gånger om dagen och havregrynsgröt till frukost. Inte bara för tändernas skull, utan för hela kroppens. Om vi har lönnsirap på gröten, vilken tur att hon inte frågade det.

Dessutom fick Olle en stackars tandborste som belöning, vad är det då?

Usch


5 kommentarer :

 1. Vilken tråkig upplevelse, MEN försök att inte ta åt dig det där. Det får ju stå för henne! Tråktant! Min son dricker ett glas saft nästan varje dag och jag är ingen dålig mamma för det och inte du heller! Olle går förhoppningsvis obekymrad förbi detta, det har ju inte samma tänk som vi vid den "låga" åldern. På gott och ont om du förstår mig rätt. Kram till dig.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag förstår att du är irriterad. Jag vet att Olle får nyttig och bra mat. Ni äter hälsosamt hela familjen. Hon borde ju se på Olles tänder (som är så fina), om han får bra mat. Antagligen har hon övat in en ramsa som hon drar för alla. Du får försöka "glömm" henne. Kram AA

  SvaraRadera
 3. Vad trist! Jag tycker faktiskt att du ska höra av dig till hennes chef. Om du blir så här upprörd över det måste det ha varit dåligt och då är det ju bra om de får reda på det. Kräv i alla fall att få byta till nästa gång. Visst kanske vissa föräldrar behöver bli lite uppläxade men de måste ju känna av läget.

  SvaraRadera
 4. tack för ert stöd!
  jag blir verkligen arg bara jag tänker på det. och min första tanke var faktiskt att klaga till hennes chef. Jag håller med om att det var som ett inövat tal som hon längtade efter att kasta över mig. Innan hon ens hade sett Olles fina tänder. Han som är så duktig på att borsta (med vår hjälp), och aldrig har druckit välling innan han ska sova. Det enda hon kunde hänga upp sig på var att han fick saft någon enstaka gång. "Helst ska ni utesluta det helt och hållet". Som sagt, jag blir arg bara jag tänker på det...
  jag borde verkligen klaga så att ingen annan medveten mamma eller pappa får vara med om samma terror. Not cool.
  kram till er, njut av ett kallt glas jordgubbssaft o tänk på mej

  SvaraRadera
 5. Ja, och herre gu' ett glas saft ibland hör till. Det kan man ju inte utesluta. Det finns andra värden i livet än tänderna och jag tror inte saft ibland gör till eller från.

  SvaraRadera