26 januari 2011

Emma Thompson

Filmklubben i söndags bjöd på Drama komedi. Temat är nu engelska skådespelerskan Emma Thompson och filmen var "Love actually". Det är ju redan en klassiker. Jag skämdes när jag fick tårar i ögonen eller rysningar i situationer som var överdrivna på ett Hollywood sätt-långt ifrån verkliga vardagliga situationer. Men alla filmer som har förmågan att framkalla såna känslor är ju fantastiska. Hur smöriga de än är. Därför gillar jag den filmen. De scener Emma är med och den rollen hon spelar är däremot tvärt emot allt det där. Hon spelar så fantastiskt bra. Naket, realistisk och verklighetstroget. Nästa gång är det min tur att visa film i samma tema. Jag väljer mellan två filmer. Hade varit roligt att vet om ni har någon favoritfilm med Emma? Eller andra favoritfilmer över huvud taget. Mina favoritfilmer är: Slingblade (Billy Bob Thornton är förövrigt också med i Love actually.. Han har också varit gift med Angelina Jolie) Dead man walking, Stand by me, oh brother where art though (min musik smak i ett nötskal) Big fish, nu känns det som jag har glömt någon. Jag fyller på efter hand.... Det finns så mycket fina underbara filmer!

Hejdå!Jag samåker idag.. Det blir ljusare varje dag, det märks så tydligt!

2 kommentarer :

  1. Ja eller hur är musiken fantastisk i o brother where art though!?!? Btw, filmklubb känns som det bästa sätt att kolla film på. Det ska jag verkligen starta/gå med när jag kommer hem!

    SvaraRadera
  2. Jag gillar också "O brother.." jättemycket! och love actually måste ju vara den bästa romantiska komedi? Jag är egentligen inte så förtjust i den genren men Love actually är ju oemotståndlig :)

    SvaraRadera