23 maj 2013

Vykort från verkligheten

Lyssnade på Morgonpasset i P3 imorse som gästades av underbara bloggerskan "HanaPee". Fick lite dåligt samvete över min myyycket dåligt uppdaterade, men högt älskade (joråsåatt) blogg! Hon lägger ju in 3 inlägg om dagen och det mina vänner kommer aldrig hända här. Men jag kan verkligen rekommendera hennes härliga, feministiska, roliga och klarsynta blogg.Sååååå underbart att det är Freeedagsmys imorgon. Har varit på uselt humör denna veckan. Tror det är vädret.

Och jag har hjärta att klaga...

I den fantastiska dokumentären Vi som älskade får man följa ett par i Ryssland som får en liten dotter. Den är filmad ända tills dottern är vuxen. Helt fantastiskt att få den överblicken, se hur allt blev. Vilka val som avgjorde att det blir som det blir. Jag är ju väldigt svag för mänskliga öden och denna film berörde mig verkligen. Starka kvinnor. Sorgliga öden. Se den på svtplay. Kanske inte på fredag eller lördag kväll. Men en annan dag, som du tycker varit lite hemsk och jobbig, kan behöva kantas av lite äkta misär.

Det är DÄRFÖR jag kollar på svarta filmer/dokumentärer för att få lite perspektiv på tillvaron. Sen bidrar det också till att jag vill förändra världen. Men det har vi inte sett än. ANNA.

För att muntras upp efter detta, gå in på HanaPee

Tudilou!


2 kommentarer :

  1. Men du, vi har ju i alla fall kommit fram till att vi v i l l göra något för att rädda världen. Det är ju bättre än inget! Och vi gör ju det lilla i alla fall, det är mer än många andra...!
    Dokumentären låter spännande, den ska jag se när jag känner mig gråtmild, man behöver gråta ut lite ibland.
    Kraaam! /A

    SvaraRadera
  2. gott att höra från dig A. Hälsa alla

    SvaraRadera