13 juli 2014

Oavsett vad vi väljer att göra med den så försvinner den. Tiden.

Egentligen har jag inte tid att sitta här och skriva, måste tvätta städa och handla tills våra gäster kommer i morgon.

Häromdagen hade jag verkligen inte tid att åka till Axamobadet med Olle, klockan var mycket och jag hade inte packat till vår trip till västkusten dit vi skulle morgonen efter. Olle funderade ett tag och så sa han lugnt och stilla, men mamma om vi åker nu så hinner du göra det sen. Exakt hur han formulerade sig kommer jag inte ihåg, men hans insiktsfullhet och sätt att framföra lösningen på var så sann och vi åkte och hade världens mysigaste och skönaste kvällsdopp.

Det är så himla lätt att svepas ifrån "här och nu". Det som varit eller ska komma får inte ta bort fokus från nuet. Lyssnade på ett helt underbart sommarprat med Antje Jackelen som handlade lite om detta i vår stressade tid. Men också starka inslag om Nietzsche och Kierkegaard och deras olika extrema syn på Gud och livet. Om våra fördomar och historier som krossar dem. Om vardagligt kvinnoförtryck. Om godhet, teologi, demokrati, politik och hur lätt allt kan krossas om vi inte underhåller det. Och att leva livet med öppna armar. Så fin musik. Så fint sommarprat. Tycker jag.

Såhär tyckte Enn Kokk. Vad tycker du?

Ta dig tid att lyssna på det!

Vi fick underbart varma dagar i Frillan. Riktigt skönt i vattnet och vi badade, solade, fiskade krabbor och här grillade vi hamburgare på klipporna i solnedgången. 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar