27 januari 2012

Venezia

Dagen i Venedig blev så lyckad. Jag hade inte läst på något alls om staden o vad jag skulle se eller göra. Jag följde bara intuitionen efter att ha anlänt med tåg in till stationen Santa Lucia. Lämnade väskorna på ett bagage ställe på Piazzala Roma, där jag även kollade när bussen gick till flygplatsen. Jag hade lite drygt 3 timmar på mig. Köpte en båtbiljett till Piazza San Marco. Eftersom det var så många båtar att välja på så satt jag bara o hoppades att jag hade hamnat på rätt. Jag färdades på den stora kanalen, Canal Grande, i gassande solsken, förundrades över hur alla små kanaler ledde in överallt. Det kändes så overkligt att husen stod med fasaden direkt i vattnet. Vackert och overkligt. Overkligt vackert.

Här hoppar man av om man ska på Casino Di Venezia


En gondol ligger parkerad

Piazza San Marco

Här intogs en spartansk lunch inte långt ifrån den resturang som Mikael hittade på nätet men som var (typiskt Venedig) omöjlig att hitta bland alla små gator och smyttar. Mycket inhemsk o trevlig atmosfär

Suckarnas bro, där fångarna gick på väg till häktet... long time ago

En grönsaks marknad
Hittade ett svärd till Olle som jag lovat. Den gick ju inte igenom tullen.... "trodde du verkligen att du skulle få igenom den här" var kommentaren. Ett leksaks trä svärd. Ja. Hur kunde ja tro nåt så dumt. Det var bara att gå tillbaka o slå in svärdet i cellofan för 10 Euro, checka in ett bagage (hahha) och lägga den på bandet. Men det var det värt för Olle älskar sitt sjörövarsvärd.

En stad som jag verkligen blev förtjust i, så häftig och ovanlig. Som att åka långt tillbaka i tiden. Rekommenderas varmt!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar