22 januari 2013

För kropp.... och själ

Ute är det så vackert nu. Jag som är allergisk mot kyla måste ändå erkänna det. Fick till o med inviga solbrillor när jag tog mig ut på lunchen... Dessa två underbara kuddar blev belöningen


 Lyxig dunkudde i beige linne med mjuka sammetsblommor

Olle blev så otroligt ledsen att vi hade så många kuddar och han inte någon, så han tog med sig de nya in till sig. Det var ett bra betyg!

Nu dagens Nyttiga tips, lägg alfa-alfa frön i blöt i 6 timmar i glas skål. Vänd upp-o-ned med nät över öppningen (jag använder grovmaskigt linne tyg). Skölj morgon o kväll i ca 3 dagar, vänd o låt stå under en köksduk. Ta bort köksduken sista dagen så groddarna bildar grönt klorofyll. Ställ sedan i kylskåpet, de varar några dagar. Ingen risk att det blir gammalt, det är så underbart gott, Olle bara älskar det. Groddade mungbönor är också hysteriskt gott. Läs mer här om alla saker man kan grodda, hur man gör o hur himmelskt nyttigt det är till på köpet!

Groddade alfa-alfa frön

Snart är det Leif GW, det missar ni väl inte?

2 kommentarer :

  1. Åh, vi grodde också för ett tag sen. Det är verkligen gott och som du säger, nyttigt. Ska nog också ta fram min "groddare" och göra några. Bra idé. På tal om nyttig mat, så har jag en veganbok att rekommendera; Vegan for fit, heter den. Bra och roliga recept!

    SvaraRadera
  2. Den ska jag absolut spana in! Tack för tipset.

    SvaraRadera