21 januari 2013

Världens bästa shampo?

Jag har hittat det


Shampo. Jag hatar de billiga, de luktar alltid för starkt och känns inte så bra som de dyra, måste tvätta håret oftare för att det inte ska kännas fett. Men det känns vansinnigt att betala flera hundra för de dyra shampona/kemikalierna som egentligen varken är bra för kroppen eller miljön. Så jag har börjat tvätta håret med bakpulver. Ja. Ni hörde rätt. Bakpulver. Blanda 2 matskedar med 2,5 dl vatten massera in i håret o skölj med rent vatten (man kan ta mindre vatten så det blir som en deg att massera in också om man hellre vill det.) Lägg det i en behållare med lock. Här kan du läsa mer om fördelarna och andra tips om hur man gör balsam av vinäger mm, jag lät mig övertygas. Och är förvånad över hur BRA och rent mitt hår känns. Jag ska fortsätta med detta så länge det känns så!

Du har inget att förlora, testa!

4 kommentarer :

 1. Tack för länken! Ska testa. Jag har faktiskt hittat ett billigt shampoo som funkar för mig och som är utan parabener och silikon. Verkar vara det som gör att man måste tvätta ofta. Har testat balsammetoden förut men hade svårt att få rent hårbotten då.

  Tack för påminnelsen om att grodda själv. Har en påse mungbönor som står.. :)

  SvaraRadera
 2. Mmmm groddade mungbönor är heavenly! Du måste tipsa mig vilket shampo det är du hittat utan parabener o silikon, och vad är balsammetoden? Berätta också vad du tyckte om bakpulvermetoden!

  SvaraRadera
 3. Tvättar med bikarbonat + vatten och sköljer med äppelcidervinäger + vatten och jag håller med, det är det bästa schampot och balsamet ever!! Jag har långt hår som vanligtvis blir tovigt, men inte nu längre :-)

  SvaraRadera