25 juli 2015

Vad gör yoga till mer än bara gympa?

Vår kropp gör ett fantastiskt jobb, nya celler kommer hela tiden och gamla dör. Cellerna består till största delen av tomrum, det är energier som hela tiden förändras. Kvaliten på de nya cellerna beror på luften vi andas in, maten vi äter och tankarna vi tanker. Yogan hjälper att öka energin i våra celler.. genom att vi övar upp vårt medvetande. Utan det fokuset hade yoga varit vanlig gymping...

Vi kan öka det tomrum som vi har inom oss. Det inom oss som är oförändrat så länge vi kan minnas. Kalla det din själ. Kroppen är bara en tillfällig “behållare” till din själ, som du vill skapa mer plats åt. Du har bara mycket plats i din kropp och huvud och vill inte låta oönskade stelheter och smärta och tankar ta upp den platsen. Utöka istället tomrummet genom fritt flöde av energi i hela din kropp och även utanför. Tänk aura. Genom att öka medvenandet i din kropp i yogan upptäcker vi stelheter och smärta, som är ett tecken på energi som inte kan flöda fritt. Att möta dessa stelheter med kärlek och medkänsla är enda sättet att bli av med dem. Likadant är det med våra tankar. Genom yoga och meditation kan vi bli bättre på att urskilja våra tankemönster, varifrån tanken kommer och om den gör oss en tjänst eller inte. Kunna prioritera dessa tankar och släppa de som inte gör oss någon nytta, de som stoppar flödet av din sanna energi och istället bara låta dem passera vårt medvetande. Om vi inte övar upp vårt medvetande kan tankar som inte ens är sanna vara de som styr oss. Yoga är enkelt - Vi är komplicerade.

Genom ökad medvetenhet kan vi rensa bort det som stoppar flödet av energi bade i kroppen och sinnet. Genom att öka tomrummet inom oss kan vi komma närmre den univerella världssjälen, att bli som man säger "ett med universum". Man ser lättare samma ljus i andra, oavsett hur starkt det lyser. Det gör det också lättare lyssna på den vishet som finns inom oss, när energin får en chans att flöda fritt.


Olle skulle städa studsmattan fri från björkflygplan. När vi hade borstat bort det mesta fanns fortfarande en hel del kvar. Då sa Olle “Fatta vad många det var innan”. Precis som när man börjar bli medveten om sina tankar och kroppsliga förnimmelser. Det kommer alltid finnas kvar ofördelaktiga tankar och smärta i kroppen. Men "fatta hur många det var innan"… Bättre att vara medveten om alla gamla tankar och stelheter, än att leva med huvudet i sanden och ignorera alla tecken som kan leda till sjukdom och andra diagnoser.Tack Johanna och Linda för att jag fick öva på er idag i ösregnet. Jorden är en vacker plats i denna ofattbara värld som vi är en del av. Läs detta dagens fina inlägg av Emilia. Hon, i sin tur, länkar till en väldigt läsvärd artikel om utbrändhet. Tack Johanna för tipset!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar