23 juli 2015

Att bara vara- utan att tänka

Varför krånglar vi till det så för oss själva? Om vi mår bra av att äta grönsaker, frukt och dricka vatten, varför sätter vi i oss hamburgare, dricker läsk och äter godis? Förlåt, men hur dum får man vara? Om vi övar oss i hur vårt beteende och invanda mönster  påverkar vårt välmående skulle vi sluta dricka femte koppen kaffe innan magknip... Ryggen, knät eller axeln gör ont men vi fortsätter göra samma saker som innan och förväntar ett mirakel eller att doktorn kan hjälpa till när det gått för långt? Varningstecken har signalerats, frågan är om du var uppmärksam och gjorde något åt det? Why you rush a head? You go back. Ta varsam hand om informationen kroppen signalerar.


Var snäll mot dig själv. Krångla inte till det. Vet vad du vill uppnå och låt beteendet vara i enighet med det, utan att leta för och nackdelar när man väl kommer till handlandet (t ex vaknar och ska göra de där solhäslningarna... Jag är sugen på frukost... jag vill bara läsa tidningen och dricka kaffe...) Koka lite vatten med ingefära och pressad citron. Drick med andakt. Var i nuet. Gör solhälsningarna utan att tänka på att bli klar. Var i andningen och i din kropp. Känn hur livskraften sprider sig till alla stela och inte stela delar. Njut av att vara den du är. Släpp alla tankar. Skapa det ultimata livet för just dig, så du når dina mål och blir den du helst av allt vill vara. Sluta tänka och krångla till det.

Igår började en vän 10 dagars Vipassana. Tänker på henne och är så glad för hennes skull. Bara ett år sedan jag gick och är evigt tacksam att jag gjorde det. 


Vi kom nyss hem från Blekinge och några dagar med kusinerna. Syster gjorde ett fint inlägg på sin blogg!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar