30 augusti 2009

fästingchock

Det var det värsta jag har varit med om! Igår när jag skulle gå o lägga mig och tog av mig byxorna så var det en liten fluga som trillade ned på benet. Jag skulle vifta bort den men den försvann inte. ÅÅH då upptäckte jag att den höll på att krypa in i benet på mig---PANIIIIK. Jag drog i den o slet vilket gjorde att den också fick PANIK o grävde sig ännu snabbare in i benet. FY F-N. Aldrig har jag känt mig så hjälplös och eftersom Olle sov precis igämte så kunde jag inte ropa på Mikael heller, utan det blev ett visknings rop som Mikael hörde o kom rusande upp för trappan. HJÄÄÄÄÄLP MIG sa jag med pincetten i högsta hugg. Som tur är har Mikael fästingvana och kunde dra ut den efter andra försöket. Och hela djuret följde med som tur var. Men jag var precis förstörd. Skakade av rädsla. Just känslan av att inte kunna ta bort djuret som kröp in i skinnet utan att det ens kändes. Jag vet att de har saliv som bedövar skinnet, men jag hade förväntat mig som ett myggbettsstick eller nåt, men icke. Den bara tog sig friheten att smyga in i mitt skinn. Jag hoppade in i duschen o såg fästingar överallt, på golvet och väggarna. Varför har man aldrig hört talas om fästingfobi?? Det är ju ett djur som är värre än alla spindlar och ormar som är vilda i Sverige iallafall. Jag hade inte ens varit i skogen igår. Jag hade ett par byxor som nådde marken och när jag gick över gräsmattan måste den ha fastnat i dem o klättrat upp. Så det hjälper ju inte att undvika skogen. De finns var som helst. Tur att den fastnade på benet så att jag såg den innan jag la mig och att Mikael fick ut hela. Slutet gott o allting gott trots allt....

Min första fästing. Käre gode Gud låt det bli den sista också.

4 kommentarer :

 1. Haj Anna!!

  Ja fy sjutton.. HATAR verkligen fästingar.. Jag har haft rätt många tyvärr.. Vi är ganska ofta ute i skog och mark och jag verkar ha ett gott blod.. =(
  Lilla Noah som är tre år har oxå haft många fästingar.. I vår ska vi vaccinera oss tänkte jag.. Har en bekant som fick TBE för två veckor sedan.. Skulle inte kännas bra om barnen fick det nu när det finns möjlighet att hindra..

  Ha en bra vecka
  Kram på dig!!!

  SvaraRadera
 2. Usch! Jag har aldrig haft en fästing och har tänkt att jag är immun mot de som jävlarna. Men då kan det alltså "debutera" senare. Hoppas att du aldrig får fler!

  SvaraRadera
 3. Hej igen Anna!!

  Just ja.. Glömde skriva om färgen.. =)
  Jag köpte den på kakburken.se.. En färgpasta som man tar en klick med kniven.. Det är mycket lättare att blanda i det innan man har i florsockret.. Då blir smeten jämn och fin direkt, annars är det mycket knåda för att få den jämn.. Men ska man ha massa olika färger så måste man ju göra en vit först och sedan färga små delar av den.. Krånglade jag till det nu?? =)

  Kram!!

  SvaraRadera
 4. attans, då är det nog försent att beställa nu... måste gå dit o kolla. tack så mycket för tipsen Linda! Om det går vägen så lovar jag att lägga upp bilderna här!

  SvaraRadera